уторак, 8. септембар 2015.

WEB DIZAJN I FOTOGRAFIJE

12-koji-nude-besplatno-preuzimanje-fotografija-visoke-rezolucije
Fotografije su uvijek bile ključni dio web dizajna. Nažalost većina fotografija visoke rezolucije koje možete pronaći na google pretraživaču dio su nekog stock programa koji se bavi prodajom istih. Ako živite na ex-yu prostorima, ako jedva sastavljate kraj sa krajem sumnjam da ćete se odlučiti kupiti te fotografije, osim ako sa njima možete zaraditi neku ”sitnu lovu”.



Pretraživajući internet pronašli smo 12 sajtova koji nude besplatno preuzimanje fotografija visoke rezolucije. Mnoge fotografije koje nude ovi sajtovi su potpuno besplatne, znači možete ih uređivati po vašoj želji bez traženja dozvole od proizvođača, dok na nekima proizvođači nude besplatno korištenje uz obaveznu naznaku izvora što je ako mene pitate zaista OK, ipak taj neko se potrudio da uslika fotografiju i bio bi neki red da poštujete autorska prava.
U nastavku pregledajte listu od 12 sajtova:

Unsplash

Unsplash je skup besplatnih fotografija visoke rezolucije koji je za veoma kratko vrijeme uspio postati broj jedan među sajtovima sa ovom tematikom. Svakih deset dana ”Unsplash” izbaci deset novih fotografija koje potpuno legalno i besplatno možete preuzeti na vaše kompjutere.

Gratisography

Gratisography nudi besplatne fotografije visoke rezolucije koje  možete koristiti na svojim privatnim i komercijalnim projektima. Ovaj sajt se osvježava sedmično, fotografije koje pronađete na ”Gratisography” ne sadrže ograničenja autorskih prava. Sve fotografije koje pronađete na ovom sajtu snimio je Ryan McGuire.


Splitshire

Splitshire je kolekcija besplatnih fotografija koje su djelo web dizajnera Daniela Nanescua. Sve fotografije su slobodne za korištenje u privatne i komercijalne svrhe.

Little Visuals

Prijavite se na newsletter stranice ”Little Visuals” i svake sedmice na vaš mail stiže 7 novih fotografija visoke rezolucije.

Life of Pix

Besplatne fotografije visoke rezolucije, bez ograničenja autorskih prava. Nove fotografije na ovaj sajt dodaju se jednom u sedmici.

Superfamous Studios

Superfamous je studio koje je smješten u Los Angelesu. Vlasnik ovog studia je Folkert Gorteru i on vam je omogućio da fotografije koje pronađete na njegovom sajtu možete koristiti u privatne i komercijalne svrhe bez ograničenja autorskih prava. Na ovoj stranici nalazi se velika zbirka fotografija. 

Death to Stock Photos

Svakog mjesec od ove stranice dobijate 10 besplatnih fotografija koje isporučuju na vašu e-mail adresu. Cilj ove stranice je ponuditi vam razne fotografije koje možete koristiti kao modele na vašem blogu ili za promociju vašeg biznisa putem socijalnih mreža.

Picjumbo

Picjumbo je skup potpuno besplatnih fotografija koje možete koristiti u lične ili komercijalne svrhe. Nove fotografije dodaju se svaki dan. Na sajtu možete vrlo lako pronađi tražene fotografije jer su iste razvrstane po kategorijama.


IM Free

IM Free poput stranice ”Picjumbo” nidu mnogo besplatnih fotografija. Zaista imate veliki izbor fotografija razvrstanih po kategorijama, tako da vrlo lako (baš kao i na Picjumbo) možete pronaći željene fotografije i preuzeti ih potpuno besplatno.

New Old Stock

Sajt ”New Old Stock” nudi vam stare fotografije koje možete potpuno besplatno preuzeti sa ovog sajta.

Getrefe

Ovaj sajt nudi besplatne fotografije koje su uslikane mobilnim uređajima. Fotografije možete koristiti u lične ili komercijalne svrhe, nema ograničenja u autorskim pravima.